dijous, 5 de novembre del 2009

Els tipus de VIRUS

Tots els virus informatics tenen la característica de fer malbé el nostre equip informàtic, però són molt dificils de detectar. Per això a continuació us mostrem com són els diferents tipus de virus, las característiques que els defineixen, i com actuar devant d'un indici de virus:



- Caball de Troya: és un programa que s'oculta dins d'un altre legitim, només s'executa un sol cop, però això sol ser suficient per causar el seu efecte destructiu.

- Worm: també conegut com cuc o gusano, el seu únic proposit es consumir tanta memòria com sigui possible per desvordar la memòria RAM. A diferència de la resta de virus, aquest pot propagar-se sense l'ajut d'una persona.

- Macrovirus: es transmeten a tavés de documents de les aplicacions que poseeixen algun tipus de llenguatge de macros. Quan un archiu està infectat pel virus, aquest pren el control i es copia obrint nous documents. D'aquesta manera infecta a tots els archius que s'obrin o es crein més endevant.

- Virus de sobreescritura: fan que es perdin els continguts dels archius atacats sobreescrivint al seu interior.

- Virus de programa: és el més perillós de tots, també es coneix com infector d'executables, té la capacitat d'infectar archius, posant en perill, així, a tot el sistema operatiu, el qual queda completament inutilitzable.

- Virus de Boot: resideixen a la memòria i infecten la zona del disc dur de l'ordinador, també poden infectar les taules de particions dels discs.

- Virus resident: es coloquen automàticament a la memòria de l'ordinador esperant a que s'executi algun programa o archiu per poder infectar.

- Virus d'enllaç o directori: modifiquen les direccions que permeten accedir als arxius existents, així fa impossible localitzarlos o treballar amb ells.

- Virus mutant: canvien certes parts del codi font encriptant i fent servir la ,mateixa tecnologia que els antivirus. Son dificils de detectar degut a que no hi ha dos iguals als anteriors.

- Virus fals o Hoax: no son virus, sino cadenas de missatges distribuides a través del correu electrònic y les xarxes.

- Virus múltiples: infecten arxius executables combinant l'acció de virus de programa i de sector d'arranc.

Fonts:

http://www.cafeonline.com.mx/virus/tipos-virus.html

http://www.antivirus.cc/tipos_de_virus.html

http://www.masadelante.com/faqs/que-es-un-gusano

http://www.sinfocol.org/2009/04/previniendo-las-infecciones-por-virus-informaticos/

1 comentari:

joavil ha dit...

muy buena pagina pero poco conocida me costo mucho encontrarla :)